... и ще остане спомен за теб
ще остане и спомен за мен
Звезди ще валят в отвеси от лед
Млечния път ще се влюби в новия ден
По еклипсите планетите ще си шепнат
ще разказват за теб на Персей,
за мен Андромеда ще плаче
А долу Земята ще трепне,
орел ще се спусне във ниското,
гълъб бял ще разпери криле,
от окото на гарван ще капне сълза,
ще въздъхне самотно сърце,
пеперуда ще вдигне вълна,
камък ще потегли по склона,
пак "обичам те" ще отвори врата,
нежен цвят ще цъфне в гората зелена,
звезден прах ще легне в тревите...
и ще се слеят спомени, Земя и Вселена,
а по ръба на Млечния път
ще свистят пак слънчеви бури,
ще се рее космически прах,
ще разказват за нас...
и пак един за друг ще намираме думи -
живи сме! не е дошъл нашия час!
Жени Иванова
© Jasmin Todos los derechos reservados