10 ene 2021, 11:29

Спри 

  Poesía
235 1 4

 

 

 

Спиш ли?

Сигурна съм, че не.

Ти никога не спиш…

Ти си тази,

която не дава покой на душата ми!

Дето чопли старите ми рани

и ги кара да кървят…

Дето държи отворени тежащите ми за сън клепачи…

Дето изправя кръста ми,

 превил се от извънгабаритен товар…

Дето пръска главата ми от непобиращите се в нея мисли…

Дето стиска устните ми

 за напиращите навън неизречени чувства…

Дето движи краката ми пак напред и все напред…

Спри, грешнице,

спри!

Аз искам да си отдъхна…

от мисли,

 от чувства,

 от безмълвие…!

Аз искам да затворя очи и да видя море,

и вълни…

 и небе…

 и криле…

 и очи…

Искам да отдъхна…

Не да издъхна!

За да продължа,

За да не греша,

За да си простя!

 

 

 

 

© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нали? Благодаря ти, че намина.
  • Говорим със теб, един и същи език!❤
  • Благодаря ти за коментара, Скитнице, работя по въпроса...❤️ Пратих ти съобщение снощи, получи ли го?
  • Отвори очи! Виж морето и изгрева над него! И си прости!
    Тя, тази, отвътре няма да спре да чопли... но ти и́ кажи, че си щастлива...
Propuestas
: ??:??