30 ago 2024, 0:00  

Среднощен дъжд 

  Poesía
121 2 6

Заваля, заваля, заваля
и се свърши проклетата суша,
под сребристата стара ела
шепа градски врабчета се гушат.

 

Ти заспа, ти заспа, ти заспа,
засънува дъждовната ласка
шушне тихичко стара липа
моя стих, върху локва надраскан.

 

Ромолят, ромолят ромолят
тихо капки в короните гъсти.
С имената ни старият град
всички улици мокри е кръстил.

 

Заискри, заискри, заискри
от любов тази нощ – уж безлунна,
моят стих от дъжда ли се скри
или тайно от мен те целуна?

 

https://youtu.be/IDoD9QiGo2w?si=x19Kq16bxWjLE6bg

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??