6 nov 2018, 10:37

Среднощен мотив 

  Poesía » Otra
597 7 13

 

 

 

На В

 

Рисувай ми дом, светлина и прозорец.

Препускат миражи по нощните пътища.

Когато те няма, аз сам си говоря

и пия тъгата на будните сънища.

 

И всичко е тъмно, когато те няма.

Сънува безкрайност душата на зимата.

Играта се знае: сега канят дами

и тихичко вятърът стене в комините.

 

И стихват в бутилките пеещи ноти,

когато неземно танцуват богините:

Астарта, Меропа, Хармония, Клото *

събират усмивки в сълзата на виното.

 

Рисувай ми празник, рисувай вселени,

рисувай звезди, ветрове, пълнолуния.

От дълго очакване вият хиени

в сумрака на моите тъмни безумия.

 

Нагарча менюто от глупави драми.

Объркан без тебе навярно е казусът.

Финалните кадри играят ги двама;

рисувай ми дом, небеса и оазиси.

 

* Богини от Старогръцката митология.

© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??