Търсех те в закътани горещи дюни,
що не знаят мразовита зима.
Търсех те и в кротнали лагуни,
подир твоя нежен смях, преминал.
Търсех те и в тази есенна позлата
от тъга без бряг и без поляни,
и без ехо - с шепота чудати
мисли ми навяваше пияни.
Знаех - ще те срещна в моя листопад,
приказка вълшебна за царкини,
знаех, че те има, светъл час,
чакай ме, ще дойда, мой любими.
© Мариола Томова Todos los derechos reservados