31 ago 2007, 0:02

Среща (с мечка) - (истинска :) 

  Poesía
705 0 9
    Среща (с мечка)
 
 Веднъж в гората отидох
 и мечка прекрасна видях.
 От очите и нежни захласнат,
 чак при нея се спрях.
 
 Огледа ме тя, помириса
 и помисли, па каза на глас:
 - Леле, ква си хилка, погледни са
 не та ли хранят у вас?
 
 Ала аз не загубих дар слово
 мигом отвърнах и тихо:
 - Хилка съм верно, ма здрава,
 мож та изтупам на тепиха.
 
 Ей чи кат зарадва са тя,
 (кво ли са случи в нейната глава)
 чи кат ма пригърна либовно,
 кат ма зацилува (по мечешки зовно).
 
 Ама аз ни са давам ей тъй (лесно)
 уж подходих към нея по нежно,
 па накрая я метнах по гръб
 и са оказах в борбата пръв.
 
 Ми то всичко добре (до тука)
 ма тя ма ареса (и не ма пуска),
 па тогаз и рекох направо:
 - Убий ма от либов
 или ма пусни, по живо по здраво.
 
 Замисли се тя кратко и рече:
 - Рядко някой среща мечка, човече
 и не си тръгва жив,
 тъй чиии...  приготви са да си див.
 
 Ще питате вии кво стана?
 ми тя не издържа
 (а аз нямам грам вина!) :)
 
 21.08.2007   09:10

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??