В съня си срещнах /Не/Позната.
Външно тя приличаше на мен.
Горе-долу толкова висока.
С чуплива къдрава коса.
Стори ми се някак си /Не/позната,
същевременно и /не/Позната.
Замаяна в съня си не мога да разбера,
Аз ли съм или пък Тя: Непозната-Позната.
Странно много си приличаме. НО!
Едната се усмихва – другата плаче.
Едната говори – другата мълчи.
Коя съм Аз, коя си Ти?
Опитвам се да се събудя!
Но продължавам да се боря!
В съня си проумях, Аз и Тя,
сме една и съща жена!
/Не/ познатата и /не/ Познатата,
външно приличаме си Аз и Тя.
Но много по различни,
сме по сърце и душа.
© С. П. Todos los derechos reservados