Предпоследната чаша.
Предпоследните глътки.
Предпоследният блясък от свещ
по кристала.
Предпоследните думи.
Предпоследните кърпи,
които пред нас
сервитьорът поставя.
Предпоследният сняг през прозореца.
Предпоследното пълнолуние.
И ужасната тежест,
която занитва
гърба ни за стола.
Сбогуване.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados