1 jul 2007, 19:22

СРЕЩУ ПЪРВИ ЮЛИ 

  Poesía
708 0 17
 

СРЕЩУ ПЪРВИ ЮЛИ



... Тенекия, пълна с миди... Бавно огънят кади...

Край морето спомен свиден палави вълни реди...

... Изгревът ще лумне скоро... Рокендролът - още млад...

Няма капчица умора, от морето лъха хлад...


Пръски утринна омая по лицето ти блести...

Как да те завърна в тая, във която беше ти?!...

Помня, - тялото ти грейна - част от изгрева красив!

Светлината чудодейна заблестя в китарен гриф!...


И на бавни глътки пихме чувството за свобода...

Любихме се, оградихме пясъчната си следа...

...Но ме стряска глас отсечен: "Мислите ще потърпят...

Трябва да си лягаш вече... Утре рано си на път!..."


 Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??