„СТАНИ, ДА СЕДНЕМ”
(хумор и сатира)
Автор – Богданова Величка – Литатру
Имам самочувствие 300 вата,
казват, че наглед съм грозновата.
та дори и малко глуповата.
Даже казват, че съм много ниска,
ала имам диплом за висшистка.
Как го взех, самата аз не зная,
важното е, че го взех накрая.
Политиката ми е любима –
келепир във нея има, има.
Понаучих френския език,
значи трябва да съм политик!
Аз езика си го плезя, връткам.
Някой чичко мога да извръткам,
даже мога змийски да изсъскам
и с отрова Бойко да напръскам,
та дори и прокурора Гешев,
но на президента не се мешам.
Ще заема Бойковото място,
щото на площада ми е тясно.
Който плюе днеска на площада –
важен пост ще вземе за награда.
Цял ден викам: - Бойко, долу, долу…
Искам да ти седна на престоло!
Автор - Литатру
© Величка Богданова - Литатру Todos los derechos reservados