Под небесния шир до светофара
денем и нощем работи кръчмата стара.
Там влизат всички - познанство цари,
щом се има време и малко пари.
Кръчмата предлага мезета разни
и бутилки ракия за гърла празни.
На кръглата маса, в ъгъла скрита,
по средата ù изправена бутилка пробита.
Символ на кръчмарските семейства,
че на тях алкохолът не им действа.
Кръчмарят налива още и буретата отваря,
чак до сутринта кръчмата не затваря.
Всички да пийнат в кръчмата стара,
там, на ъгъла, до светофара!
© Никица Христов Todos los derechos reservados