Снежните преспи натрупани в двора,
ограден с разкривена ограда,
скриват следите на живяли тук хора
и черната схлупена сграда.
Стената олющена бавно се свлича
и покривът хлътнал се сляга,
мярка се вътре силует на момиче
и дух на старица на прага.
Незнайният пътник минаващ край нея
ще спре за минута потресен,
след него ще духне пак снеговея,
ще скрие и стъпки, и плесен.
© Стъклена Todos los derechos reservados