Разлистил е отново
старият чинар.
Години много…
седем века живял.
Клони натежали,
от времето привити.
Корени дълбоко
в земята забити.
Издълбан, начупен,
стволът огромен,
за радост и мъка
запазил е спомен.
И пак разлистил
зелена корона.
При него дошла е
пролет нова…
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados
"Разлистил е отново
старият чинар.
Години много...
Седем века живял."
Оригинална тема си избрала.Седем века -каква завидна съдба!
И все още се разлиства и живее.Благодаря ти ,че ни го представи -
неговата сила и издържливост.
Във всяко нещо може да се открие поезия.
Поздравление и хубав ден!ПП Отговорих на писмото ти и ти дадох два телефона.