Аз може би съм старомоден
със свойте строги правила,
но аз съм три пъти по-годен,
за общохорските дела.
Щом всичките си сили давам,
аз като дялан камък ставам.
И бутам наш′то Общество,
да стане малко по-добро!
Ний просто тичаме на място,
затуй опашката държим!
За първото место тъжим,
но пътищата са неясни!
О, нека да съм старомоден,
от хубавото щом съм воден!
© Христо Славов Todos los derechos reservados