Старостта е красива
Старостта е красива,
когато обичаш децата си с нежност,
когато нощем приспиваш
внуците с гордост.
Старостта е красива, дори и когато,
забравяш да решеш
косите си с гребен.
Старостта си струва,
когато признаваш,
че не можеш
да вършиш всичко със сила.
Старостта е щастлива,
даже когато
със опит помагаш
на близки, познати...
Старостта е просто
етап от живота,
едно стъпало нагоре, нагоре...
Старостта я има, само когато
си давал човешки,
тя идва само при тези,
които живеят за доброто
на всички.
(Надявам се старостта да дойде при мене красива.)
© Триб Трибс Todos los derechos reservados
Поздрави!