(из цикъла "Вицове в рими")
Минаваше доскоро за бохем
сред своите приятели Иван,
но взе, че се ожени и съвсем
загуби се. Ергенският таван
превърна се във женски будоар,
а наш Иван в прилежна домакиня
превърна се. Хем ходи на пазар,
хем чисти, готви... по престилка синя
разхожда се, пере, прозорци мие...
След месец-два обади му се Жоро
и каза му; “Хей, пич, да те открия
едва успях! Не съм те виждал скоро!”
А Ванката отвърна му, че хич
да се измъкне от дома не може.
“А утре мач ще ритаме ли, пич,
ако не си съвсем неразположен?”
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados