Родих се за да бъда прочетен
от някой случайно тук спрял,
но ако не бъда в сърцето усетен,
значи съм напразно живял.
И тогава по-тих от кошута
в своя гроб ще полегна навек,
неусетил как гушкам се в скута
на жадуващ за мене човек.
И прощално не ще има слово,
нито белег над моята яма -
Просто край! Шепа пръст и готово,
вече просто... ме няма...
22.07.2023.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados