Това е стих, а не целувка.
Със него няма да даря
дори и сянка от преструвка
за някакво "Благодаря."
Това е стих, а не прегръдка.
Той няма как да приюти
едно сърце и тази мъка,
заключена зад зли врати.
Това е стих, а не камбана.
Не е ни цвете, ни гора,
ни пеперуди сред поляна,
ни поглед, лято, смях, зора...
Прости ми, че това е стих
и само него ти дарих.
______
Това стихотворение е вдъхновено от песента на Алана Майлс "A Song Instead Of A Kiss." Благодаря на Жулли, че я е споменала в началото на своето присъствие в този сайт. :)
© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados