Obra no adecuada para menores de 18 años
Тя беше чудна стихоплетка
и все ги къдреше едни...
Получи звание - поетка!
Надявам се до старини.
Оттук, оттам - прикотка нещо.
Под линия ще разясни.
Четеш и става ти горещо,
но кой ще ти го обясни...?
С метафорите беше смела -
натрупа даже и ресурс.
Нали си бе съвсем от село,
спечели не един конкурс.
Конкурси все международни -
в читалища на шир и длъж.
Не щеш ли, журито те помни
и награждава отведнъж.
Традиция то даже стана -
от кмета вземаш грамота.
Четат слова, че си голяма
и хоп - постигаш си целта!
От Бусманци до Ориента.
От Квебек до Владивосток!
Тъй всеки можеш да изментиш
с овчарски поетичен скок!
Но си остана пак проблема
на краткия и пълен член.
Възпя го в не една поема,
омекнал или надървЕн.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados