17 ene 2013, 10:03

Стискай зъби и върви! 

  Poesía » Civil
559 0 2

Във този свят от безпорядък,

все пак във нещо има ред...

За Истините все се страда...

А истините са... безчет!

 

Макар че зли очи те гледат...

И много искат да те спрат!

Ти във тълпата многореда,

ще трябва да вървиш напред

 

От лутане и изнемога,

ти капнал  някъде ще спреш:

-О, Майко, Майчичце, не мога!

Но пак кураж ще събереш...

 

Във този свят и ти ще страдаш!

С, безнадеждно е наглед...

Във джунглата от безпорядък,

ти гледай винаги напред!

 

Тук няма знаци и желони!

И път не можеш да съзреш!

Ти вятъра недей да  гониш,

без волево недей да спреш!

 

Ще догониш!.. Даже ще надминеш!

Ръка на някой ще дадеш!..

И в нечии зеници сини,

ти щастието ще съзреш!..

 

Аз знам, че ще е много трудно!

Горчив е залъка, уви!...

О, времето ни ходи мудно!

Но стискай зъби и върви!...

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??