Стоманено сърце
Пророци, легенди, божества...
Разказват за някакви неща -
за магия и крила на душата,
за приказка между съцата,
за изпепеляваща любов,
за безкрайно нежен зов...
А крилата са строшени сега,
стоманено е сърцето в нощта...
Отживелица е вече приказката.
Няма го оазиса в пустинята.
Искам и в мен стомана да тупти...
Противоотрова срещу всичките лъжи.
© Марина Петрова Todos los derechos reservados