Груб и жесток е света,
не една душа в него страда.
Онеправдани са от живота,
не един е приживе в ада.
Безутешно вдовица плаче,
мъжът и в мина загина,
няма грижи за сираче,
плачът му сякаш е в пустиня.
Състрадание нека проявим,
да дари кой каквото може,
слабите от неволя да спасим,
за мъките им душа се тревожи.
© Георги Todos los derechos reservados