(на Черен Джак 12 - за идеята)
Страхувам се от бели облаци.
Дали е фобия?
Кажи ми Драконе на
светове
от приказките детски.
Бял цвят убит на еделвайс.
На цветето
достигнало нирвана
в писъка на ветрове.
Огромни тежки
бели облаци -
корони царски
от облачните приказки
недоразказани.
Кълбетата им
като гъбите на водородни бомби
в очите втренчват се,
напред полазват.
Приличат на неистово цунами
дошло от центрове на океани.
Високо километри
и заплашващо
във Атлантида да се прероди
Земята.
Страхувам се от облаци-изгнаници.
Онези белите -
извикващи торнадата.
Мъничък съм.
Страхът ми също
малък е.
Но в космоса достига
той -
по вятъра!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Хубав ден на вас, приятели!