''Страхът''
Знаеш ли какво е страхът?
Ти там, който стоиш встрани и гледаш,
просто гледаш и се смееш.
Ти, малко човече, малко и гневно.
Ще ти разкажа за този страх.
Страхът, моят приятел, но и най-голям враг.
Ти там, знаеш ли какво е чувството?
Тези тръпки хладни по кожата,
от които няма измъкване.
Страхът, събуждащ се в мен,
когато затворя очи.
Страхът, присмиващ ми се,
когато се провалям.
Страхът - това си ти, онова малко човече,
малко и гневно - моя сянка и мой живот.
Харесваш това, което ще направя
за да се върна пак при теб.
Опитах се да поговоря с теб,
но от безкрайните думи,
които исках да кажа,
изкарах на показ цялата болка, която ми даде,
но вместо да се спася, приех това, което мразех,
приех теб и те направих част от мен.
© Ан Куха лейкова Todos los derechos reservados