„И Странджа дивна, мълчалива…”
Прилича ми на недолюбена мома,
странна, дивна, мълчалива…
Пред нея коленичи гордостта,
когато в дебрите ѝ се залута.
И само пътникът пребродил необятното,
оказал се случайно в неин плен,
полага морното си чело в скута ѝ,
навярно сбъднал своя сън.
© Константин Корадов Todos los derechos reservados