9 jul 2010, 19:43

Стремеж 

  Poesía » De amor
813 0 3

Не съм те търсила,
не съм те искала,
не съм се молила
да идваш,
да оставаш...
Не съм ти шепнела,
че те обичам,
не съм и вярвала,
че те познавам...
Заключвала съм винаги,
затварях се.
Завесите и денем
си стояха.
Не слушах думите
за себеотричане -
не съм готова
за такава клада...

Разби вратата ми,
ключалката се срина,
нахлу в живота ми
безцелно ураганен...
Но ще си тръгнеш -
всякоя стихия
е кратка,
всепомитаща
и жадна...
Не бях те търсила -
не знаех,
че те има...
Но знаех,
че душата ми ще плаче,
когато като ураган
премине
последният стремеж
към щастие...

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??