Искам да съм вечно млад,
само мир и любов да има,
никой да не е гладен, нерад,
уви, целта е непостижима...
В стремеж към съвършенство
истината грозна за света видях -
глад, болести, войни, бедност,
накрая ще останем само прах!
Живеем си сред болката и тъгата,
не знаем утре дали ще сме живи,
роби станахме на греха и парата,
сърца пълни са със сълзи горчиви!
Къде останаха красотата и мечтите,
към правдата, доброто стремлението,
живеем сред лицемерието и лъжите,
напразно ли днес търсим спасението!?
© Георги Todos los derechos reservados