28 jun 2008, 7:03

стриптийз бар 

  Poesía
663 0 4
Вталени мислите за тебе

в крайпътен стриптийз бар танцуват.

Декември ги завари променени

и по-надменни от преди година.

На бара седна, взе си ром, заплака,

Обичаше една от тях навярно

и в себе си я беше запечатал,

и втора зима чакаше я бавно.

Но тя не се интересува

и неговият интерес я възмущава,

навярно мазохистка по натура,

на грубите се доверява.

Декември плаче, пак се е размекнал,

не му върви, родил се е студено

и късно идва, все след равносметки,

когато мислите са уморени,

танцуват само за бакшиша...

И тръгват с всеки – стига да е нежен,

отиват си престане ли да диша,

безмилостни зад погледа премрежен.

Престъпнички са мислите за тебе,

дори букет да им изпратиш,

подготвят ти красиво погребение

по черни три четвърти чорапи.

И стига някоя да не открие

случайно, че е влюбена в Декември

и с него някой път да се напие,

да стане пак добра и суеверна.

Ще трябва цялата година,

докато озлобее да я чакат,

а ти да знаеш, че ги имаш

12 месеца и без заплата.

© Теодора Бориславова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??