Любовта ни взе на мушка
и опушка ни до шушка.
Аз съм струг, а ти си стружка;
пън съм аз, а ти – пънчушка.
Тя пристигна, без да пита –
уж за кратичка визита.
Рак съм аз, а ти – ракита;
аз съм кон, пък ти – Кончита.
Колко време вече мина,
любовта ни не премина.
Боб съм аз, а ти – бобина;
аз съм бор, а ти – борина.
За страстта ни – без кавички –
люто ни завиждат всички.
Брич съм аз, а ти си бричка;
аз съм тор, а ти – торбичка.
Любовта грижливо трие
мойте бръчки, твойте стрии.
Аз съм маг, а ти – магия;
джам съм аз, пък ти – джамия.
И не ще вали горчица
върху вкусната ни пица.
Аз съм жар, а ти – жар-птица;
стръв съм аз, а ти – стръвница.
© Емрих Todos los derechos reservados