Ей, че студ се пръкна вънка!
До вчера бях със къси гащи.
Покрай хората и времето се сбърка!
В дроба ми - сбор - бронхит и страсти.
Бели мечки бият се за одеало.
Айсберг във аквариума ми плува.
Кат се хлъзна от последното стъпало,
чак до първото по дупе си пътувам.
Навън си е само за вътре.
Трепери нежният ми потник,
сополът ми на спирката замръзна,
а гърлото сдоби се с полип.
На дъжд болят ме колената,
сандалите реват в прощална песен,
косата тихичко опада на земята,
видяло се е - иде есен!
© Бисерка Тодорова Todos los derechos reservados