Студена любов
Стоманени пръсти обвил си
около моето жарко сърце.
И сякаш във мен ти убил си
душата ми на дете.
Студени и грозни, очите
кървят от омраза и страх,
че имат над теб власт жените,
които изгарят от страст.
Даряван от майка си бил си
единствено със студена любов.
И днес само на мен мил си,
но изгаряш от огън нов.
Това не е като нейната обич,
а е топла и нежна безкрай.
Не е на омразата бич,
а е най-сладкият рай.
© Тонка Стефанова Todos los derechos reservados