Вънка снежко трупа,
селските къщя затрупа.
Вятър вее по клонúте,
от студ пукат се стените.
Бабите, запретнали престилки,
месят, точат вкусни питки,
че за новата година
за сурвакарите да има.
. . .
Малки юначета с кесия на рамо,
с сурвачка в ръка, потропват на рано -
на домакините да нарекат
здраве, радост, берекет.
Във дома да зацарува
благоденствие, късмет;
никой да не боледува,
успехите да са безчет!
© Яна Todos los derechos reservados