С фенерче в ръката
лети из гората
малката светулка.
Утре ще е булка!
Затуй сега ходи
всички да обходи
и да ги покани -
сватове желани.
Буболечки разни
със кошнички празни
пълнят ги,събират,
дарове избират.
На горската поляна
за сватбата голяма
събраха се всички
животни и птички.
Много дни играха,
пяха и се смяха!
Щом се умориха,
в дупчици се скриха,
сладичко заспаха
под къщната стряха.
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados