Колко струва днеска добротата?
Може би един любезен жест,
дума добротворна от устата
или просто светла блага вест?
Няма място даже за сравнение
с този на светицата въобще.
Да си човечен си е привидение,
което в бъдещето ще умре.
Християнството е извисяване,
не е празнословие на кръст.
Търсим Божи образ над главата ни,
но защо готови сме за мъст?!
Аделина Колева
© Аделина Колева Todos los derechos reservados
Одухотворяващ е стихът ти! Поздравявям те, Ади!