Света осъждаш много лесно,
по-трудно е да се осъдиш сам.
Кому това не е известно?
Мнозина да го сторят ги е срам.
Делата са правдиво огледало
за стойността ни на човек,
обаче думите ни заблуждават
все още и през този век.
Себе си приемаме за съвършени
и безгрешни, но без основание.
Ние грешките си не признаваме,
втренчени в природно дарование.
Следвайки своята прокоба,
идеали търсим безспир.
Накрая, по воля на бога,
се превръщаме за червеи в пир.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados