СВЕТИ МИНА
Пред икона на Свети Мина
е застанала жена,
а до нея внуче свило е ръчички,
моли се за здравето на всички.
Манастир в средата на полето,
за софиянци най-светия храм.
Красотата на земята и небето
ще усети, който стъпи там!
За разбирателство и обич у дома,
за физическото изцеление,
към параклиса "Дамян, КОЗМА"
Мирянина пристъпва с благоговение.
Към Иконата като прекрачи,
ще усети, че е помъдрял,
за душата, ако е намерил там илачи,
не напразно е живял!
Без любов Човекът оскотява,
без вяра не живее - вегитира,
а с надеждата, която му остава,
често пред иконата се спира.
Нека се помолим всички
за здравето на внуци, синове и дъщери!
А пламъчето на горящите свещички
ще ни подсеща да сме по-добри!
© Цанка Митова Todos los derechos reservados
за здравето на внуци, синове и дъщери!
А пламъчето на горящите свещички
ще ни подсеща да сме по-добри!
...
Амин!
И... Бог да ни пази!