С благодарност днес палим свещички
и се покланяме на Свети Мина всички,
да разминава злото в нашите съдби,
да сме живи, здрави, весели, добри.
В небето ни щастливо слънце да пее,
любов и доброта в сърцето да грее,
да се обичаме и да си прощаваме,
на черни облаци ортак да не ставаме.
Бял мост от надежда бяла да градим,
всяка лъжа с истина да победим,
дори когато несбъдване в нас вали,
да бъдем вярни на своите мечти.
Свети Мина да ни сочи правилния път,
в тъмното на житейския кръстопът,
да бъдем силни, все напред да вървим,
нов изгрев от всеки залез да сътворим.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados