Светът е тъмен, човещината я няма,
на бедния кожата от гърба се одира.
Жестока е простата човешка драма,
че злото господства лесно се разбира.
Лъжата господства в тоя свят грешен,
страх ни е пред истината да застанем,
но само така животът ни ще е успешен,
ако искаме да се спасим туй нека схванем!
Ако искаме щастливо да живеем,
ако искаме от злото избавление -
трябва да сме смели и ще успеем,
именно страхът е нашето падение!
Да сме силни страхът ни пречи,
трябва ясно проблемите да се казват
и вместо с високопарни речи -
с дела хората да се доказват!
© Георги Todos los derechos reservados