По филма „Свободноизбираем предмет“
Светът е странна холограма
от минали и бъдещи събития.
хората даряваща с познания
в природното величие укрити.
„Утре“ не е по-важно от „Днес“,
„Вчера“ е отдавна без значение.
На спомени в безкрайния лес
търсим от болката спасение.
Всеки Коледа не заслужава
макар само да е вършил добро.
Той късно за това узнава,
заиграл предсмъртното хоро.
Забравили са хората край него,
че и той е като тях човек.
Приели го за свой придатък,
задължен да служи им навек.
Навярно сам си е виновен.
Добрини да сееш е съдба
без отплата да очакваш –
тъй превръщаш в по-красив света.
Странникъг в миг прозрение,
прикован към белотата на листа,
споделя без причина откровения
за обич... отдолу... „под черта“.
Светът е вечна холограма
на видимо-невидими неща
в рамката „Комедии и драми“,
скована от човешки същества.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados