СВЕТЪТ Е ЗА РАДОСТ, ЛЮБОВ И ДОБРО
Какво са на птиците песните знойни,
цветята в момински градини упойни?
През майските нощи - красива луна,
обляла земята с любов, светлина?
Какво са звездите в небесния свод?
Сияйното слънце по своя възход,
което неспирно светлее и грее
и вятърът дето в полето лудее?
Какво е през зимата белият сняг,
през лятото ширнал се морският бряг?
Напролет земята с набъбнала гръд
и клони прекършил наесен плодът?
Какво са игрите ни детски, лудешки,
наесен дърветата с пъстрите дрешки?
Със меден глас школско звънче да звъни
и детския кошер от смях да жужи?
Какво са на селото стрини и лели,
в полето през утрото ранно поели?
Какво са и бабите с детски колички?
Работните хора, забързани всички?
Какво е светът неизброден, голям,
когато в живота си винаги сам?
Светът е за радост, любов и добро -
нашепва ми моето вярно перо.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados