Мислех, че е пеперуда,
прелитаща край мен.
Оказа се, че е листо -
от бук, от кестен, може би от клен.
Разликата е във свободата -
пеперудата лети и е крилата,
а листото - то зависи от съдбата...
Мислеше си, че лети, лети,
но на земята май се приземи.
Правейки безброй салта,
то бавно падна във калта...
21.09.12
Санди
© Александра Томова Todos los derechos reservados