Човекът свободен се ражда,
но в окови е, когато е голям,
но не смее той да се обажда,
че помисля си:"Трябва аз да ям."
Само който е на власт или е богат
не е потискан, не е роб,
човек за човека уж е брат,
а тъпче го почти до гроб.
© Георги Todos los derechos reservados