Свободните са винаги сами,
защото робите странят от тях.
Тази истина ти запомни –
себе си да бъдеш не е грях!
Останалите си живуркат в групи –
удобно е, безгрижно и спокойно.
Не личи кой е умен и кой – глупав
в тяхната хралупа родна.
Те няма как да са деца на вятъра.
Избрали са мъждукане пред свещи.
Единствена утеха им остават
явления от сънища горещи.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados
"...птици и вълци умират сами..."