Когато две същества се обикнат,
те заживяват в свой собствен свят…
Правилата във него са прости и ясни.
Те се знаят от всички. Ако някой ги
наруши, този свят се разбива…
Тогава въздъхнах, вдигнах глава
и продължих да търся…
Вълшебствата на този свят
ти доверих, макар да зная
ще дойде ден, ще продадеш мира
и тайната омая,
а влагата на твоите устни
ще пари на очите
и мисълта си щом изпусна,
завръща се към дните,
прекарани във този свят,
доскоро топъл, жив
и прекатурен, после глупав бяг
на твоите желания…
Обратно на антична вещ,
с времето изгуби стойност,
стопиха се в огромна пещ
последните прашинки
на разрушения от тебе свят,
до скоро тъй не прежалим,
събирам сили за мига
да бъда пак
излъган…
1993
© Манол Манолов Todos los derechos reservados
Браво!