Вървя в снега –
принцеса ледена
с корона от лъчи студени.
Блещука скреж в косите ми –
уханни, черни.
А с цвят на борова смола
сред зима очите ми са –
тъмни, кротки.
Студът е моето уютно царство –
там всичко е прозрачно, бяло.
И влагата е вярната ми стража,
лъчите северни – неземна свита.
В света ми тих не падат сенки –
в полята снежни всичко е открито.
Вървя прозрачна, в бяла дреха,
снега докосвам хладно пухкав,
а тайно под гръдта ми свети
клеймо горещо – твоята целувка.
9.11.1995
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados