Тишина и спокойствие,
хармония, нежен покой.
Няма спомен от бедствие,
сякаш онзи порой,
който вчера съсече земята
не е бил...
Днес кротува водата,
в корените попил
е нейният бяс...
Но когато гневът ѝ човекът събуди
(зная аз)
пак ще дойдат потоците луди...
29.09.2022.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados