Защо не затвориш очите за миг,
да видиш живота по начин различен,
да чуеш във себе си глухия вик,
че всъщност си силен и даже обичан,
че всъщност се криеш от погледи чужди
и мислиш, че нямаш късмет или воля,
играейки роли, на никой ненужни
и търсейки помощ от сляпа неволя.
Кога ще затвориш очи и ще видиш,
че някой не спира да вярва във теб,
че даже на края на нищото да идеш,
ще крачи тихо плътно зад теб,
ще пази гърба ти от завист и злоба,
ще сочи безгласно верния път,
ще моли по пътя да случиш на хора,
ще прави и струва да станеш човек...
Ще прати за тебе ангели бели,
да кацнат на рамото ти и да не спят,
да следват и тебе, и твоите цели,
безмълвно, смирено, безспирно да бдят...
Ще иска за теб любов като на кино,
искрена, чиста, като детска сълза,
с цвят на люлякови нощи, с дъх на бледо-синьо,
момиче-магия и сродна душа.
Да бъде за тебе утеха, опора,
в трудни моменти ръка ù да хванеш,
да мине за тебе през бури, през огън,
за нея да дишаш и всичко да даваш...
А онзи някой зад теб ще се влачи
и щом се увери, че всичко е наред,
ще се усмихне тъжно, тайно ще поплаче
и пак ще продължи по пътя си напред.
* * *
Да, знам, че няма очи да затвориш,
и знам - идва време човек да порасне,
но просто не искам, не трябва, не мога
да лъжа сърцето си, за да зарасне...
© Елица Todos los derechos reservados