Небето е опънало пердето
над облаци, разрошили косите си.
А слънцето от сенки е превзето -
преглъща недоволно и лъчите си.
А утрото белее от сланите
и капки сребърни блестят в полетата.
С побелели шапки планините
изтикват есента покрай деретата.
А в шарената черга на цветята
си правят чудна среща и фотоните.
И в това е красотата на земята:
поне за ден да събере сезоните.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Радвам се, че харесвате! Желая ви хубава вечер!!