14 oct 2016, 23:49

Съботна закачка 

  Poesía
369 0 3

Като кон се натоварих
със продукти за храна.
Раница, вместо самари
метнал съм си на гърба.

 

Нова седмица ме чака.
Трябва сила и кураж.
Мъкне раница глупакът
както фермерът - сенаж.

 

Потен, изморен, без сили,
щом пристигна в моя дом,
всичко трябва да прибирам,
после тенджера, котлон...

 

Щом завърша със храната
и съдбата си коварна,
Пак задачка, хем позната-
дрехи чакат за пералня.

 

Как жените се оправят
в този динамичен век?
Духове не им помагат.
Мъж е половин човек.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Развесели ме
  • Вал,това вече е илюзия
    жената ни е впрегнала юзда
    вече сме във нов етап,прелюдия
    матриархат,тежко му на мъжа.
  • Поздравления за финала, Вал! Толкова добре изведен – убедително и логично.
    Благодаря ти от името на всички жени!
Propuestas
: ??:??