19 jun 2024, 20:16

Събуден 

  Poesía
143 0 2

За жабите е трудно да познаят,

че блатото не би целият им свят.

За рибата... да си представи, 

че океанът със сушата е слят.

За човекът спящ тъй непробудно

да преоткрие, че живейки спи,

или че смисълът в живота не е,

само пиршества или  трайни беди...

Трудно е да бъдеш събуден човек.

Кодът е заложен в самото начало.

Кръв и страх с единствен корен приет

през битки и религиозно сметало...

Недоволствал е някой от този растеж

затова приспал е всяко съзнание будно, 

забравяйки за онзи негаснещ копнеж

разпалващ пламъкът с последващо чудо.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??